VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 24 липня 2023 Я збираюся поміняти ремінь генератора - вже 40 тисяч крутиться.Поміняв ремінь - стан ніби робочий, слідів руйнувань не виявив, але не хочеться возитися з тим десь на автобані за кордоном. Особливо, якщо це прийдеться робити дочці. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 3 серпня 2023 Зганяв до Кракова і назад. Трошки неочікуваним виявилося 11 годин очікування перетину кордону, але шкода, що це виявило ще одну проблему того Міні. За чотири години сів акумулятор. Попередила, що сів - я завів, як просило авто і хвилин зо п'ять калатав, трошки підгазовуючи. Вирішив, що досить, але знову виліз той акумулятор на табло і машина більше не завелася. І хоча б спробувала та паскуда - ні - зразу вимикає все і каже, що акумулятор розряджений. Таки жигуль кращий - не дає рекомендацій, а виконує мої команди - хоч стогне і ниє, а поволі крутить і таки заводить двигуна. Ну і можна собі годинами, та хоч добами, сидіти собі і слухати музику, не дбаючи про розряд акумулятора. Виглядає так, що те Міні хаває біля 15 ампер, коли ключ вставлений у гніздо, а мотор не заведений. Але інакше радіо не грає і вікно не відкриєш, чи ще щось...Метнувся по сусідах з черги - позичив дроти, під'їхав бусик і завели машинку. Мусив ще годинами калатати і не глушити. Цікаво, що інші авто чомусь не мають таких проблем. 1 sergg відреагував на це Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 5 серпня 2023 Трохи скупився про запас. І ще нові колодки Ще одні колодки треба забрати зі складу - також вже купив. 2 galw та sergg відреагували на це Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 28 серпня 2023 Трошки смутку про рідного жигулика - почало щось тріщати ззаду, при різкому розгоні. Лізти під низ не хотілося - відкинув настил на підлозі перед задньою сідушкою і побачив дірищу. Відгнило перед кріпленням довгої реактивної тяги. Ну що робити - щоб не грало по нервах - відігнув краї - тепер це беззвучна балалайка. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 26 вересня 2023 Помітив, що збільшилася витрата газу і почали вібрувати задні гальма. Виявилося, що підклинив циліндрик. Тимчасово відновив його із запасів старйя і замовив два новеньких - найдешевші, які знайшов, по 148грн./шт. Якісь Метеллі. Чекаю поки доїдуть з Харкова. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 2 жовтня 2023 Чекаю поки доїдуть з Харкова.Доїхали. Поміняв один - правий. Поки що гальмує нормально. Зовні виглядає акуратно і гумові детальки оригінальні - кільце не заокруглене зовні, а має канавку. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 9 жовтня 2023 Сьогодні поміняв шини в Міні на зимові. Робота - 1000грн. От де наочно проявляється ріст забезпеченості народу, а то дивляться на пенсію... Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 23 жовтня 2023 Жигулик продовжує іржавіти. Здався кронштейн реактивної тяги ЗМ. Довелося пригадати ненабуті навички зварювальника - зварив з відходів металу щось подібне і навіть приварив до мережива, у яке перетворилося дно. Капає смола, якоюя вимастив свою конструкцію. 2 alex_zp та sun відреагували на це Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
sun 21 Скарга Опубліковано: 3 листопада 2023 зразу вимикає все і каже, що акумулятор розряджений. Таки жигуль кращий - не дає рекомендацій, а виконує мої команди це не завжди так. В мене жигулік теж їхав собі їхав нічого не казав, потім я зупинився і усе, не заводиться. Міркую десь кз мабуть, відтовкав на стоянку і шукав ту козу 3 дні, а її чось нема!). Двічи тоскав кирпич додому 2км десь, щоб підзаряджати, Думаю, не може бути щоб акум так вот підох, йому всього років 13, молодий зовсім жеж!.. ну ок приложу до нього лампочку, блин-не горить, походу він сдох)) Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 3 листопада 2023 приложу до нього лампочку, блин-не горить, походу він сдох))У мене два вольтметри в машині - один показує напругу прямо на клемах, а інший - те, що в мережі. Напруги різняться аж до вольта.Коли зранку вмикаю - відразу бачу 12,5 вольта на акумуляторі. Коли вмикаю запалення - падає до 12,2 і біля 12 в мережі. після заведення - біля 13 вольт на акумуляторі і швидко росте до 14,4 - 15в. За якийсь час падає до 14,2. Тим часом в мережі напруга міняється від 13в до 14в - в залежності від включених споживачів. 1 sun відреагував на це Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
sun 21 Скарга Опубліковано: 9 листопада 2023 Коли зранку вмикаю - відразу бачу 12,5 вольта на акумуляторі. Коли вмикаю запалення - падає до 12,2 В мене один вольтметр в прикуривачи, теж пимітив що занижує, хоча і тягнув окремий провод з плюса акума. Хз, треба ще раз перевірити якось чи так воно є).. .12,5 якось маловато, вроді 12,6-12,9 норм, але кітайськи прилади можуть і прибрехати злегка, так що скоріше за все нормально. Там ще не погано би дивитись просадку в момент запуску - 10+ це норм, ближче до 8-9 вже не дуже гарно. ------------ А взагалі усі ці іграшки підуть тільки коли усе працює і мозок не парить, а коли не заводиться потрібна лише одна проста совкова лампочка, звичайна, ні яка ні світлодиодна!!! від якогось підфарнику. -- Горить довго і ярко - значить акум живий, не горить--йому ппц))) При цьому вольтметр може навить 12,5 показувати на дохлому акумі без його навантаження. Це з мого особистого досвіду.) Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 1 грудня 2023 Трохи бавився з своїм акумулятором. Ще крутив, але якось в'яло - за майже чотири роки втратив енергійність. Я вже попередньо впритул пропрацював всю силову проводку - клеми, "-" на двигун і кузов і т.д. Дуже слабкий ефект. Перейшов до самого джерела струму. Мій генератор тримає не менше 14,2 вольта, навіть під навантаженням, але вирішив Перевірити теперішні характеристики. Колись максимальна напруга при зарядці була 16 вольт. Тепер дав 15 ампер зарядки - напруга біля 18 вольт. При струмі 1 ампер, тримається 16,5 вольта. Значить для мого "кальцієвого" акумулятора, напруга 14,5в від генератора є маловатою. Подумаю, чи є сенс вставити діод до "шоколадки" в генераторі. Після зарядки стартер почав досить шустро крутити. І так вже кілька днів. Зайнявся ще одною проблемою - вигнило дно запаски. Ясно, що запаска не випаде, але торчаще надвір колесо виглядає дивно. Знайшов у залежах ще совєцьку бляшку для цього місця, спробував прилаштувати. Варити нема до чого, бо низ крила вже давно є шматою, приклеєною фарбою. Лонжерона багажника знизу також вже нема. Ледве вдалося прикрутити самонарізами до заднього фартуха і бризговика заднього колеса. Ну не висить колесо - вже добре... 2 sun та sergg відреагували на це Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
sun 21 Скарга Опубліковано: 4 грудня 2023 для мого "кальцієвого" акумулятораА що за акум у вас як називається? чи є сенс вставити діод до "шоколадки" в генераторі. типу щоб понизити напругу на 15й клемі щоб шоколадка дала більшу напругу збудження на гєну, а він дав більше напругу в мережу?хмм, надо спробувати. Поставлю тумблер щоб 15ку через діод підключати, а то на включених фарах мережа падає до 12в-фігово це... Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 4 грудня 2023 А що за акум у вас як називається? типу щоб понизити напругу на 15й клемі щоб шоколадка дала більшу напругу збудження на гєну, а він дав більше напругу в мережу?У мене генератор інжовий - там трошки інакше робиться, але ідея саме така. 1 sun відреагував на це Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 6 грудня 2023 Мій акумулятор знову втратив жвавість - почав слабше крутити стартером. Забрав його на підзарядку додому. Дав йому 5 ампер. Спочатку напруга на клемах зросла до 17,7 вольт, а після того, як докинув біля 20 ампергодин, напруга зменшилася до 16,4 вольта. Напевно зменшився внутрішній опір якихось банок батареї. Поставив на авто - крутить, як молодий. Генератор тримає в межах 14,2 - 14, 5 вольт. Певно прийдеться взимку регулярно підзаряджати... 1 sun відреагував на це Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
sun 21 Скарга Опубліковано: 8 грудня 2023 Мож краще новий? Рисково це, вони зараз ваще більше 2 років не живуть, так що це норм походу. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 9 грудня 2023 Мож краще новий?Шкода вкладатися у таку машину. Вона вже не работнік.Сьогодні хотів забрати додому в тепло свою майже готову контактну зварку, щоб підключити автоматику, але вирішив спочатку перевірити працездатність. А у ній коротке замикання в трансі. Закинув у дальній кут гаража - може колись повернуся до того. Перед виїздом вирішив глянути - чого мотор гріється, а пічка не дуже гріє. Виявив, що радіатор пустий. Влив півтори літри антифризу - як у сухий пісок. ВСЕ!!! Маю того досить - залишив у гаражі, поряд зі зваркою до кращих часів, які навряд чи настануть. 1 sun відреагував на це Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
sergg 30 Скарга Опубліковано: 10 грудня 2023 А що за акум у вас як називається? типу щоб понизити напругу на 15й клемі щоб шоколадка дала більшу напругу збудження на гєну, а він дав більше напругу в мережу?У мене генератор інжовий - там трошки інакше робиться, але ідея саме така. а пробок немає щоб подивитись які банки киплять? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 11 грудня 2023 а пробок немає щоб подивитись які банки киплять?Нема нічого. Думаю - може насвердлити дір? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
sergg 30 Скарга Опубліковано: 11 грудня 2023 а пробок немає щоб подивитись які банки киплять?Нема нічого. Думаю - може насвердлити дір? тільки спочатку глянути відео з подібною батареєю - як це зробити з найменшими втратати Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
sun 21 Скарга Опубліковано: 13 грудня 2023 Нема нічого. Думаю - може насвердлити дір?Можно сробувати, бачив відос як содой примивають. Якщо не дуже щось велике там в ньом відпало, то може й оживе.Рівень на просвіт видно? Для початку долий дістілюхи, можно проколоти шилом і шприцем з іглою. Якщо не допоможе тоді вже свердли побільше і зливай-промивай. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 13 грудня 2023 @sun, поки що в притик акумулятором не займався. Інша проблема нагальніша - потік мотор. Вже купив 5 літрів концентрату HEPU за 860грн. і помпу АТ за 530грн. На днях може зберуся поміняти. Мотор засраний так, що годі щось робити з ним. Запхав руку спереду - витягнув усю в чорному пластиліні. І не відмивається... Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
sun 21 Скарга Опубліковано: 13 грудня 2023 Вже купив 5 літрів концентрату HEPU хз, взимку таким не займався Якщо щось в системі охолодження роблю то заливаю звичайну воду, катаю до повной впевненості що ні де не тече, зливаю-виливаю кожен день з промивками і без них, потім тільки антифріз на десерт. Але зараз так не можно, доведеться ризикувати той хєпой або чикати тепла)) Запхав руку спереду - витягнув усю в чорному пластиліні знайома картина, сальник тече і його заміна не дуже допомогає. Походу шків теж треба замінити, но тече не дуже сильно, так що просто періодично протираю і усе. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 13 грудня 2023 Походу шків теж треба замінитиУ мене шків демпферний від Шеві. Один тріснув - поміняв. І той тріснув - надоїло купувати і просто заварив. "Відшліфував " напильником з болгаркою - тому і пропускає трохи. Але я тим не переймаюся - міняв помпу 2 роки тому - ставив фенікса. Витримала 8000км - не дуже надійна. Зараз шукав щось "не фенікс". За тих два роки і засрало весь перед движка. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
sun 21 Скарга Опубліковано: 14 грудня 2023 шків демпферний від Шеві. Один тріснувАга, почитав тут-є таке, вони трещать! Чи то від сильної затяжки, чи від неправиньній гайки ..А помпа в мене тікла лише 1 раз, рідна та що з заводу, років 40 відкаталась. І навить попереджувала, капала спершу. Я гадав не критично, ще походить.)) Завантанила посеред дороги на море. Довелося заліпити тряпками, ганчирками і якось їхати, підливати, їхати.., а потім мінятв її пляжі)). Бо позаду були вже всі блокпости, тобто танучки на увесь день якого вже не було, і в такому стані проходити якось незручно м`яко кажучи, та й на море хотілося)) Знайшов тоді що було на бердянському базарі, якась белораша ноунейм і те зі слів торгаша, ще і з люфтом була. Але відкатала років 3 і тис3км. Замінив її потім про всяк випадок, перед наступним дальняком на Лузар. Вже 3 роки катається. Поки що усе добре. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах