VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 18 грудня 2023 Зайнявся жигуликом - поміняв помпу і насвердлив дірок в акумуляторі. Щільність електроліту 1,31. Три банки були сухенькі - долив дистиляту і струмом 15 ампер трохи перемішав електроліт в банках. Побачу як воно буде надалі. 1 sun відреагував на це Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 20 грудня 2023 Надоїло постійно працювати швейцаром і гупати задніми дверми в авто. Поміняв замок і ручку - тепер двері закриваються вже терпимо. Ще треба повторити таке ж і зліва - там також заржавів замок і все розхлябалося. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 4 лютого 2024 Відірвався мій наварений кронштейн задньої довгої реактивної тяги. Мереживо на дні не витримало. Ну що ж - стаю на відпочинок і пересідаю на Міні. Також просто так на вийде пересісти. Поїхав на СТО і поміняв масло - проїздило 15000км. Масляний фільтр також. Помітили, що злегка маслянистий задній амортизатор - поміняли обидва. Взяв Більштейн. Разом із роботою і всяким подушечками-прокладками вийшло 190 євро. Але зіткнувся із ще одною проблемою - фари ледве світять. Поміряв напругу на лампах - 10,6 вольт. Контакти добрі - по мінусу падіння відносно кузова 0,16в. Там ті німаки вставили якийсь ШИМ регулятор, керований блоком ФРМ під ногами водія. Одне СТО - майже офіціали - відразу відмовилися братися - сказали, що не знайдуть причини. Офіціали, до яких колись звертався, сказали, що не мають якоїсь там ліцензії на таку роботу. Порадили електрика, який займається Міні - довго никав і нічого не порадив. Типу помилки не видає - значить так і має бути. Сказав, що єдиний вихід - зробити, як в жигулях. Тобто поставити релюшки. Той ШИМ буде включати реле (тільки треба доставити конденсатори, а то дуже жужжать), а ті вже будуть включати лампи прямо до акумулятора. Мені таке подобається, але ж те авто буде постійно волати, що всі лампочки перегоріли. Не знаю що робити. Поки що взявся латати підлогу в жигулику, щоб їздити у своє задоволення. Ну а то Міні - напатом. 1 sun відреагував на це Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
sun 21 Скарга Опубліковано: 4 лютого 2024 Сказав, що єдиний вихід - зробити, як в жигулях. офігєнна думка! фари ледве світять але це теж іноді потрібно. Коли акум наприклад не треба перенавантажувати, тобто вдень, це якщо немає дхо. Або вночи коли освітлення вистачає, ну отмазка от ментов короч)) Тобто зроби 2 тонелі, тобто ланцюги - 1)так як є, 2) через релюшку коли треба посвітити для себе по нормальному. Як перемикатись треба подумати ... Той ШИМ буде включати реле щось це фігня якась, повинен бути шим як є, і (2) без шима, токо через релюху. Гадаю не треба до кучи їх до купи валити.Доречи в мене на жигє 2 релюхі - дальній і ближній. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
sun 21 Скарга Опубліковано: 4 лютого 2024 долив дистиляту і струмом 15 ампер трохи перемішав електроліт в банках. Побачу як воно буде надалі. І шо там, ожив акум?? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 4 лютого 2024 Працює. Більше не заглядав до нього. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 7 лютого 2024 Доречи в мене на жигє 2 релюхі - дальній і ближній.У мене чотири - на кожен бік по дві.Причепив в жигулику кусок бляхи до дна на болтики, а до того вже врикрутив болтами відпавший кронштейн довгої тяги. Виїхав з гаража - ніби нормально - не відпадає. А Міні поставив, бо в дощ на ній їдеш, як сліпий. Включив фари жигуля - аж прозрів. 1 sun відреагував на це Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Автонаездник 800 Скарга Опубліковано: 22 лютого 2024 Як жигуль, ще не в металобрухті? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 23 лютого 2024 @Автонаездник, майже... Якщо щось в'їде в бік, то не посуне авто, а ввалиться до середини. Але ганяє нормально - мало хто може позмагатися на старті. Міня якась задумчива. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
sun 21 Скарга Опубліковано: 23 лютого 2024 @VETERAN,Якщо таке все гниле, мож купити більш живого донара і пересипати?) Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 23 лютого 2024 @sun, не окупиться забава. Мені вже спадає інтерес до їзди - на маршрутці більше подобається, ніж у корках по метру смикатися. І задарма. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
sun 21 Скарга Опубліковано: 23 лютого 2024 Мені вже спадає інтерес до їзди Колись я б здивувався, як це спадає?? Але так, таке трапляється періодично, щось раптом перемикає і відрубає якись інтерес Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 16 квітня 2024 По трхи завершую свої давні наміри. На свій День народження подарував собі свердлильний станочок - таки доробив його. Цей вже вийшов жорсткий - не хитнеш його рукою. Використав амортизатори з якоїсь бехи. Дрельку тримає кусок шатуна. Для руху закріплений однорядний ланцюг з авто і розрізана пополам зірочка колінвалу. Приварив її до грибка маслонасоса, на який запресував фланець помпи з прикрученим куском шківа. А до нього вже приварив поршеньки з амортизаторів на штоках. Так виглядає вже на місці. Для дому зробив маленьку свердлилку зі старого принтера, використовуючи деталі з нього - моторчик, шестерні та корпус каретки картриджів з направляючими. Ось так видно нутро без кришки. Ще в роботі свердлилка з маленькою дрелькою, але це вже якось то... Ще треба придумати якісь тисочки. Може вийде щось типу хрестового стола - щоб можна було щось фрезернути простеньке. 1 sun відреагував на це Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
sun 21 Скарга Опубліковано: 17 квітня 2024 круто! але чогось на перфоратор схожа та дрилька Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 17 квітня 2024 @sun, бо їй вже років під 50 і тоді такі видєлували. Це напевно перша з регулятором обертів і малооборотна. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
sun 21 Скарга Опубліковано: 17 квітня 2024 @VETERAN,да пригадую, кажись у діда була така. Але кудись зникла Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 29 квітня 2024 Підходить до логічного кінця період їзди мого жигулика - йому вже 53 роки і більше півтора мільйони кілометрів пролетіло під колесами. Вирішую що з ним робити... Схиляюсь до думки, що буду розбирати і різати на куски. Комусь щось пригодиться? Найкраще, що в ньому є - мікропроцесорна система запалення МАЙЯ. Це процесорний блок з вмонтованим драйвером для USB - можна прямо кудись підключити, але я не використовував - бо не треба було. Ще там інжекторна катушка запалення і два комутатори - такі, як на безконтактному запалення. Гарно працює генератор на 100 ампер. Відразу після придбання поміняв діод в мості і надалі жодних проблем з ним не було. Є ще один класний генератор на 105 ампер. Цей їздив ну дуже довго. Поміняв у ньому колись діодний міст в зборі. Зараз він підстукує - зношений вал ротора під переднім підшипником. Стартер також ще не підводив - редукторний, але вже гарно попрацював - він з 2009 року. Є два карбюратори Солекс з вкрученими штуцерами на газ. Один 2108 - зняв робочим, бо він не дуже добре підходив для мого форсованого двигуна. Працює зараз карбюратор 21043 - здається такий номер. Це з найбільшим діаметром, який зміг знайти. В моторі нормальний хіба розподвал з Шеві і колінвал з Ниви. Тиск тримається нормальний - значить і виробітка незначна. Головку робив 30 тисяч тому - бажано поміняти сальники клапанів. Головка капітально ремонтувалася - знято 1,5мм, щоб зробити компресію 10,5 для ГБО. Шатуни укорочені. Весь мотор робився 120 тисяч тому і потребує заміни поршневої. Розточений вже до 76,8 - далі ремонтувати блок нема сенсу, бо ще й тріснутий спереду внаслідок ДТП 53 роки тому. Кардан недавно ремонтувався із заміною всього, що тільки можна. Не вібрує і не стукає нічого. Коробка - п'ятиступка з Полонеза. трохи вже шумить. Бак недавно міняв - інжекторний, з обраткою. Пробка баку вже не така, як рідна. От і все, що має хоч якусь цінність. Все решта можна колупати, але навіщо. 1 sun відреагував на це Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
sun 21 Скарга Опубліковано: 29 квітня 2024 @VETERAN, wow!! скільки нісщаков! як можно таке різати - реставрувати чи пересипати! Цікаве запалювання, можно було б погратися, їздити мабуть ні, бо той проц може повстання машин вчинити .. але останній инТайм у нас зачинився у 2014му . Як я встиг ще тоді сідухі опельскі отримати звідкись зі Львову кажись. Моєму конику 45, якось тримається як і на чому незрозуміло. Мож тому що реекспортний екземпляр Як він дістався мені у 2006 від батька, то я нічого не робив майже, а він гоняє і нафіг ті іномарки . Майже це новий карб, бсз, гбо, антикор, щось по електриці, якісь гаджети,.. все. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 29 квітня 2024 як можно таке різатиРеставрувати вже не вийде - жодної несучої частини - нема до чого варити - одні мережива кругом. Ну крім місць, де ці мережива рвані.Пересипати нема що - все вже доживає свій вік.Коробка шумить, задній міст ледве тримається. В сенсі чулок цілий, а редуктор вже стерся в кінець. Барабани такі стерті, що я натиснув на педаль і зробив яйце. Колодки вже наварені, щоб хоч якось гальмували.Рульовий редуктор відреставрований, але давно і вже є суттєвий люфт руля. Масло з мотора тече, бо передній шків коліна тріснув і я його заварив. Шліфовка напильником вийшла не ідеальна. І так по кожній позиції. Я давно вже тільки підтримував авто, а не ремонтував, як належить. От і сталося те, чого я очікував - розсипалося все разом - нічого не шкода, щоб берегти, чи продавати. Щось варте уваги я перечислив і цього не багато. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
sun 21 Скарга Опубліковано: 29 квітня 2024 @VETERAN,тоді зрозуміло, ремонту не підлягає. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 30 квітня 2024 ремонту не підлягаєРемонту все підлягає, але тут він не буде ефективним. Це як про овчінку...12 років тому я зробив останній капітальний ремонт - переварив і помалював кузов - накінець зробив металік і сріблястий верх - завжди про таке мріяв. А ще форсував двигун - підняв степінь стиску, збільшив об'єм, вкоротивши шатуни і поставив нове коліно від Ниви. І ще там по дрібницях. Це мені коштувало біля 2000 доларів. Машина почала коштувати біля 1000 - великий успіх. Зараз прийшлося б вкласти цілий маєток у такі роботи. Може бувають випадки доцільності такого, але хіба для рідкісних музейних експонатів. Навіть продавати залишки, чи везти на металолом зараз не виплачується - видатки більші за отриманий результат. Подумую висадити жигулика на дах гаража і буде пам'ятником. От тільки підйомний кран виявиться дорожчим за той пам'ятник. Сумні реалії теперішнього існування. 2 sun та sergg відреагували на це Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
alex_zp 109 Скарга Опубліковано: 30 квітня 2024 ремонту не підлягаєРемонту все підлягає, але тут він не буде ефективним. Це як про овчінку...12 років тому я зробив останній капітальний ремонт - переварив і помалював кузов - накінець зробив металік і сріблястий верх - завжди про таке мріяв. А ще форсував двигун - підняв степінь стиску, збільшив об'єм, вкоротивши шатуни і поставив нове коліно від Ниви. І ще там по дрібницях. Це мені коштувало біля 2000 доларів. Машина почала коштувати біля 1000 - великий успіх. Зараз прийшлося б вкласти цілий маєток у такі роботи. Може бувають випадки доцільності такого, але хіба для рідкісних музейних експонатів. Навіть продавати залишки, чи везти на металолом зараз не виплачується - видатки більші за отриманий результат. Подумую висадити жигулика на дах гаража і буде пам'ятником. От тільки підйомний кран виявиться дорожчим за той пам'ятник. Сумні реалії теперішнього існування. Сумно, але нема нічого вічного, до того ж в такі смутні часи як зараз, невідомо що буде, і навіть якщо ремонтувати чи буде завершено ремонт. Якщо б було де поставити та законсервувати рештки, може б праонуки на неї подивились То вона 53 роки в тебе чи пізніше купував? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
sun 21 Скарга Опубліковано: 30 квітня 2024 Подумую висадити жигулика на дах гаража і буде пам'ятникомну якщо забетонувати щи поштукатурити якось, тоді мабуть постояла би, а залізяка розвалиться швидко. Хоча я вже років 20 наблюдаю 2106 кузов кинутий під відкритим небом на стоянці, навіть не пофарбований, лише погрунтований був колись, і нічо, на вигляд не змінилося нічого зовсім. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 30 квітня 2024 То вона 53 роки в тебе чи пізніше купував?Від самого початку. Тато її відразу розбив. Поміняли кузов і їздить до тепер. 1 sun відреагував на це Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 12 вересня 2024 Сьогодні покатався трохи на жигулику - щоб не застоювався. В цілому - приємні враження. Вже не потрібен кондиціонер. Їде плавно і м'яко, а не як трамвай типу Міні. Шкода, що це вже завершення експлуатації. Всьому приходить кінець - додалися потьоки води із системи охолодження - здалося б поміняти всі шланги, але недоцільно. Міні готую до зими - замовив свічки і ремінь генератора. Шукаю новий акумулятор. Цей вже їздить п'ять з половиною років - поки що проблем не виникало, але довелося кілька раз завести двигун і помітив, що напруга впала до 11 вольт. Зараз стоїть турецький Мутлу 78 Агод. і не можу знайти аналогічний. Хто його знає, який зараз добрий - радять якийсь словацький. Якийсь час постійно світилася помилка двигуна - я мив ті клапани ваноса і шукав підсос повітря - безрезультатно. Подумав, що може не вистачає тиску масла, тому додав 5W40, замість 5W30 і це подіяло - потухла помилка. Ще були проблеми з контактами - нарікала на пустий бачок омивача вікон. Довелося зняти колесо і підкрилок, щоб дістатися до того бачка. Роз'єднав роз'єми насосика і датчика рівня. З'єднав назад - перестала нарікати. І насосик почав сильніше качати. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах