Нащальнике 1 Скарга Опубліковано: 1 жовтня 2010 Ще є поняття - час роботи при неробочій температурі. Якщо після заведення відразу їхати - палива в циліндрах згорає більше і цей некомфортний час стає меншим. вот! примерно такой логики придерживаюсь и я. 2-3 минутки на ХХ, а потом, что называется "на прогревочных оборотах" едем по стоянке и раёну пока не прогреемся до +50. зимой. потом до выхода на 92 градуса едем не напрягая моторчик. второй вариант зимой, к сожалению, пока обдерешь снег и лёд - оно уже само прогреется как летом я делаю - писал выше. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
BAXTEP 1 Скарга Опубліковано: 2 жовтня 2010 Вопрос для теоретиков- В каком случае двигатель быстрее прогреется- На менших оборотах,когда помпа создает менее интенсивный водяной поток,который в свою очередь медленнее отводит тепло от стенок цилиндров,что приводит к быстрейшему их прогреву,или На более высоких оборотах ,когда помпа енергичнее прокачивает ОЖ,которая в свою очередь быстрее охлаждает стенки цилиндров? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Бакс 256 Скарга Опубліковано: 2 жовтня 2010 BAXTEP,если термостат закрыт, то скорость циркуляции ож это немножко каг бэ до лампочки а вот тепла за единицу времени выделяется больше поскольку оборотов за единицу времени больше. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
BAXTEP 1 Скарга Опубліковано: 2 жовтня 2010 Дмитрий $, ТЫ ЖГЕШ! Если термостат закрыт,то не циркуляции ОЖ? Я пот столом...Малый круг куда делся? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Бакс 256 Скарга Опубліковано: 2 жовтня 2010 BAXTEP,да ходит она по малому кругу и что? охлаждается она когда проходит через радиатор а это большой круг, физику учи и строение авто, жгун. З.ы. я кстати про отсутствие циркуляции ваще не писал, то ты сам додумал Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
BAXTEP 1 Скарга Опубліковано: 2 жовтня 2010 Естественно,проходя по малоку кругу холодного двигателя ОЖ никакак не изменяет свою температура.Да нафиг он нуженв обще,этот малый круг? Может,при прогреве скидать ремень с помпы,чтоб ОЖ не прокачивала? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
NeoN4ik 1 Скарга Опубліковано: 2 жовтня 2010 Дмитрий $, валяюсь, молоцца! Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Бакс 256 Скарга Опубліковано: 2 жовтня 2010 изменение темпы ож при циркуляции по малому кругу при вырубленной печке настолько мизерны по сравнению с выделением тепла от работы двс, что их можно не учитывать в описанном тобой случае. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
BAXTEP 1 Скарга Опубліковано: 2 жовтня 2010 Дмитрий $, наконец то ты изложил свою точку зрения.!Правда,ничем не аргументированную,а ведь ты большой знаток физики,мог бы и пару формул выложить,меня поучить У меня к тебе польшая просьба-помолчи ! Мне интересны мнения других одноклубников. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Бакс 256 Скарга Опубліковано: 2 жовтня 2010 BAXTEP, а ты без формул не понял процесса? мне тебя жаль давай встретимся, я те с формулами объясню, пивка выпьем и тд. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
BAXTEP 1 Скарга Опубліковано: 2 жовтня 2010 Дмитрий $, Пивка попить я не прчь, да вот времени у меня мало.Да,кстати-если мы когда-нибуть встредимся-это будет совсем не так,как ты себе представляеш. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Бакс 256 Скарга Опубліковано: 2 жовтня 2010 BAXTEP,а как это будет? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
WAZ 300 Скарга Опубліковано: 2 жовтня 2010 кто здесь?)) вы вобще о чем?)) Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
cqe 1 Скарга Опубліковано: 2 жовтня 2010 пять страниц и не одного предложения, кроме жалюзей и кипятильника,прикольно однако Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
BAXTEP 1 Скарга Опубліковано: 2 жовтня 2010 Модератор-отмодери! Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
NeoN4ik 1 Скарга Опубліковано: 2 жовтня 2010 BAXTEP, если бы ты не срал и модерить нечего было бы!!! Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
BAXTEP 1 Скарга Опубліковано: 2 жовтня 2010 Еще есть мнения? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
cqe 1 Скарга Опубліковано: 2 жовтня 2010 Модератор-отмодерифлудерастовя всё же думаю самый оптимальный вариант это кипятильник,в канаде на стоянках даже резетки есть для подключения обогревателя,думаю что и у большинства участников форума есть возможность протянуть переноску до автомобиля Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
NeoN4ik 1 Скарга Опубліковано: 2 жовтня 2010 BAXTEP, есть! Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 2 жовтня 2010 Швидше нагріти мотор можна, якщо зробити водяне охолодження випускного колектора і долучити його до охолодження двигуна. Колектор нагрівається дуже швидко. Ще передавати тепло з колектора до двигуна можна за допомогою теплових насосів. Натрієві теплові насоси є в клапанах деяких грузовиків. Здається в ЗІЛах. Натрій нагрівається в нижній частині ( біля камери згорання), випаровується, а пари конденсуються у верхній, холодній частині, і розплавлений натрій стікає знов донизу. З'єднайте колектор з двигуном таким клапаном і він буде переносити тепло. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
cqe 1 Скарга Опубліковано: 2 жовтня 2010 интересная мысль,но а как потом после прогрева ету систему отключить?всё же можно подумать как установить свечи накала от дизельного двигателя в систему охлаждения Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
NeoN4ik 1 Скарга Опубліковано: 3 жовтня 2010 VETERAN, бред! Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Вовчик 1 Скарга Опубліковано: 3 жовтня 2010 cqe, куди його совать кипятильник? В радіатор? Так при робочому термостаті, великий круг буде закритий хвилин 15-20. І те що ти нагрієш - захолоне вмить. чи може я не зрозумів - куди ж його той кипятильник.... Я ще розумію, при мінус 40 кртер підігріти паяльною, як це роблять на вантажівках, але я думаю, тут таких немає екстремалів, що на копійках по камчатці вишивають. Та і взагалі, тема була, не про критичний запуск двигуна, а повсякденну оптимізацію... Як на мене, то вже зовсім зафлудили Пи.Си. Батько і дід мене вчили: прийшов в гараж. -20. Не прлінися прокрути кривим коліно, разів 5. Вже легше буде. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
19vitalik76 8 Скарга Опубліковано: 3 жовтня 2010 Запуск на холодную,равен 800км пробега,это извесно давно.Но запуск уже прогретого двигла(50грд)это совсем другое.Еще никто не выдумал более дешовой фитчи.Посилання .Я готов раньше включить прибор,но потом сесть в теплый авто. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Бакс 256 Скарга Опубліковано: 3 жовтня 2010 Запуск на холодную,равен 800км пробега,это извесно давно. Учитывая, как зимой работают таксисты так у них движки 3-х миллионники Про 800 км это инфа из рекламного буклета предпусковых подогревателей Вещь то может и хорошая но надо быть уверенным, что она не припаливает масло, а учитывая отсутствие циркуляции при подогреве такой эффект имеет место быть. Подогрев ОЖ это повеселее, но опять же при густом масле износ движка ненамного меньше. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах