Перейти до публікації

Рекомендовані повідомлення

vedmid, лучше на кухню, а то потравитесь, я лично в туалете заряжаю, там у меня вытяжка стоит.

Если есть балкон, то лучше туда. Время зарятки сказать трудно, всё зависет от состояния акамулятора, может и через час кипеть будет, а так к утру кипеть уже будет.

Поділитися повідомленням

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

vedmid, все залежить від того, скільки в тебе часу. Номінальна зарядка 1/10 ємності протягом 12 годин. Якщо хочеш зарядити до ранку - вали по максимуму, поки не закипить - тоді зменш до 1/20 від ємності і заряжай ще 2-4год. Повністю заряжений акумулятор, при струмі 2-3 ампери буде показувати на клемах 15 - 15,5 вольт - залежить від густини електроліту і температури.

Не тримай в кімнаті і взагалі, в місці, де є цінні речі - випари кислоти руйнують легені і все роз'їдають. Не кури біля нього - виділяється водень - хату не рознесе, але розколоти банки і все забризгати кислотою зможе. Найкраще - кинь два дроти на балкон - менше смороду буде в хаті. В кінці зарядки може нагрітися до 40-50 градусів.

Поділитися повідомленням

ясненько, а на балконі боюсь, вдруг дождь, лучше на кухню і відкрию вікно

проблема ще в тому що сам живу - в разі чого, фіг двері металеві вивалиш

ок несу на кухню

Поділитися повідомленням

VETERAN, не пугайте его так :)

Я думаю надо малым током, ибо больший ток даст только поверхностный заряд на пластинах и рис сульфатации пластин, тем более АКБ не новый и валялся кучу времени.

vedmid, будешь спать, выключи, а завтра дозаряди

Поділитися повідомленням

Сульфатація буває тільки у ваших, Bratik, акумуляторах на танках 60- років. Сучасні акумулятори вже мають спеціальні присадки. Хоча, якщо їх потримати сухими, також трохи засульфатуються.

vedmid, не бійся - неси на балкон. Акумулятори дощу не бояться. В крайньому випадку - прикрий чимось. Пробки не закручуй - просто прикрий ними, щоб не бризгало, як закипить.

Поділитися повідомленням

та я пробки не витягував, а що треба?

я не за акум переживаю, а за зарядку, там же корпус весь в дирочку....заніс на кухню, поставив на першу позицію - чекаю ранку, напругу правда сам акум показував 12в, перед зарядкою було 8,8

але я так розумію - струму повинен нахаватись?

Поділитися повідомленням

Пробки хоч трохи позвільняй, а то може роздути банки, якщо дренажні отвори забились.

Я ж написав - кинь два дроти, а зарядне лиши в хаті.

Ти фізику вчив? Акумулятор, як конденсатор великої ємності, мусить спочатку отримати енергію, яку буде утримувати. Дати йому мусиш хочаб на 20 - 30% більше, ніж пізніше отримаєш назад. Ці 20% підуть на нагрів і створення хімічних зв'язків - поляризацію.

Поділитися повідомленням

то імпортний акум - якісь пробки не такі, нен такі як я бачив в і нших акумах

він вже колись пару раз заряжався - ще до виїзду машини, і нічого, буду надіятись не вздує

Поділитися повідомленням

в процесі виникло питання:

акум не закипів, струм на приборі показує що зменшився до 3А, але напруга без нагрузки на самому акумі 13,3В

це нормально?

і ще питання - чекати поки закипить, чи поки струм впаде наніц?

я так розумію що цей процес може і сутку тривати

які поради?

на акумі пише 70ah

Поділитися повідомленням

Збільш струм до 7 ампер, або скільки там в тебе вийде і заряжай далі.

Якщо дуже потрібно їхати - то їдь. Дозарядиш пізніше. Стартер, напевно, вже крутне.

Поділитися повідомленням

як піднімаю струм - росте напруга

боюсь щоб напруга не була завелика

і так десь 14,5 вольт

що скажете?

прислухався - кипить(булькає всередині)

скільки так ще тримати?

Поділитися повідомленням

Воно має кипіти. Якщо при постійному струмі напруга не міняється 2 години - значить зарядився повністю.

Поділитися повідомленням

ясненько

кароче завівся, поїхав на роботу, далі подивимось

напруга при заведеному двигуні десь 13,5В

завелась правда туговато, але можливо позаливало чуток як пробував на старому акумі(той що був) крутити, або того що стояла дня 4 на дворі

зато потім без проблем

надіюсь ввечері пріколів не буде

Поділитися повідомленням

vedmid, считай, что зарядил :)

АКБ весч тонкая тут подход нужен:) надо чувствовать, ног на зиму думай про новый.

А 13,5 то если раньше показывало больше, то аккумулятор на себя берёт, потом устаканиться, я с таким встречался.

Поділитися повідомленням

В тему АКБ. А в чем может быть проблема если на обоих клеммах появляется сильный белый налет и даже на хреновине что дерит АКБ, что аж краска вздувается?

Реле-регулятор у меня стоит электронный и он дает 14.2В на заведенном двигателе с наполовину вытянутым подсосом и включенными фарами.

Поділитися повідомленням

SLIP, 14,2 вольта - це усереднена величина. Літом напруга на заряженому акумі може бути 13,7, а зимою - 14,5в. Може у нього погане охолодження і він кипить. Щиток від колектора є?

Ще буває, що розхитується клема і електроліт просочується через тріщину. Щоб клеми не закисали, робиться така приспособа - вирізається з фетру кружок з отвором для клеми - змочується моторним маслом і щільно надягається на клему впритул до корпуса. Масло не дає електроліту змочувати клему. Зрідка зі щупа кидаєш краплину масла на фетровий кружок.

Поділитися повідомленням

В мене в гаражі шось світла нема блін. vedmid, то напевно ти 2 відра електрики забрав на зарядку АКБ!!!:multi::multi::multi::multi:

Поділитися повідомленням

просто удалил сообщение

Змінено користувачем Bratik

Поділитися повідомленням

всім дякую за допомогу\підказки - акум працює

вчора на роботу, з роботи, сьогодні зранку завів машину без будь-яких проблем

а далі буде видно...

наразі є на чому їздити, але спочатку все таки буду обережним, бо мало лі

Поділитися повідомленням

vedmid, будь обережним - думаю за твоєю машиною спостерігають і чекають, коли ти купиш новий акумулятор.

Поділитися повідомленням

VETERAN, але якшо він спалить хто спи-див......я би йому не позавидував....

vedmid, а як так скамуниздили? Капот вскрили? Чи лічинку? Яким чином?

Поділитися повідомленням

Будь ласка, увійдіть для коментування

Ви зможете залишити коментар після входу

Увійти зараз