Перейти до публікації
VETERAN

Veteran - Персональник

Рекомендовані повідомлення

довелося кілька раз завести двигун і помітив, що напруга впала до 11 вольт
та то нормально. В мене зараз й на 9,5 падає якщо довго маслати стартером. Єс.там чо з товкача можна буде завести і до гаража дошкадибати. Таскай з собою буксирний фал і не глушись у ямі.

Мутлу казали нормальний, можно брати, але дешманський. Ще турецький є Инчи-аку (перлинний акум тобто) - теж знайомі ставили.

Узяв собі сіру Варту, воно типу як круче)), 3 роки поки що норм. До того Бош (його близнюк) був 8 років і раптово помер.

Поділитися повідомленням

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

з товкача можна буде завести
Не вийде - коробка автомат. Я вже видивися той пипчик, за який треба потягнути, щоб хоча б на нейтраль перемкнути.

Сьогодні забрав з НП свічки і ремінь генератора. Як тільки з'являться якісь перебої - поміняю.

Сьогодні зранку вискочила якась помилка двигуна - жовта, але за кількасот метрів так само і зникла.

Я боюся того міні - у ньому не можна сидіти із заглушеним двигуном і слухати радіо, бо чомусь у тому авто працює купа систем, які жеруть електрику. Вже раз на кордоні не зміг завестися. Добре, що дали прикурити.

Поділитися повідомленням

міні - у ньому не можна сидіти із заглушеним двигуном і слухати радіо, бо чомусь у тому авто працює купа систем, які жеруть

а на стоянці що не жеруть? чи ти кожного ранку прикурюєш?,- гадаю що ні, Тоді виходить саме радіо і жере.  Чи може воно в тебе тільки з запалюванням вмикається, тоді такеж саме на будьякому авто буде. В мене  от столько там всяких електроклапанів вмикається, що думаю за хвилин 15 акуму хана прийде без підзарядки.  Але в мене радіо прямо на клемах сидить (тобто ключа крутити не треба), і є вольтметр який мені в злаз світить, і він теж на клемах, так що акум не помре, бо в мене просто психів не вистачить на це дивитись достатньо довго)) 

Та й не хаває воно, за пів дня, поки працюю у гаражі,  з 12,9 на 12,5 може впасти, а як вимкнешь музон то згодом само повернеться на 12,7

Гадаю треба брати кусачки, і все підганяти у тих іномарах, бо зроблено з бадуна якогось не інакше.  Їхали ми якось на лексусі, зупинились десь, а завести йок.  Все пересмикали, позаглядали - горить якась помилка і все.  Потім воділа згадав - це батарейка на пульті сигналки сіла. Ну ні ппц!!! Їхати не можна, змінить батарейку негайно!! А було 23:30 десь, де її взяти???  От хто таке робить як не обкурені якись? І там такого лайна вище криши))

Полікували ми це так - взяли кирпича, пішли до бардюру.. і ворожа тачка таки завелася!)))

Поділитися повідомленням

а на стоянці що не жеруть?
На стоянці жере перші хвилин з 10. Пізніше засипає.

Якщо вставляєш ключ, щоб увімкнулося радіо - починає щось клацати і жужжать якісь моторчики. Напевно паливний насос і помпка в опаленні. Можна не вставляти ключа, а увімкнути кнопкою - також напруга відразу падає. Буду міняти акумулятор - поміряю струми споживання, якщо не забуду.

Гадаю треба брати кусачки
Не хочеться - машина дочки. А може вже ні...

Поділитися повідомленням

Більше тижня возні з Міні. Переклеїли піддон, поміняли прокладки кришки головки і корпуса фільтра масла. Голову треба рихтувати тим інженерам, які конструювали той мотор.

Добились успіху - масло і антифриз не капає, але вилізли 7 помилок двигуна - датчик маси повітря, якість суміші, два ваноси, клапан вентиляції баку і ще якісь - не запам'ятав.

І навішо той "прогрес"? Бензину жере більше, складність ремонту скажена...

Поділитися повідомленням

І навішо той "прогрес"?
без нього не можно ніяк! Як же тоді відбудеться повстання машин? :bn:

Поділитися повідомленням

Всім вітання!

Нарешті знайшов притомного електрика, який за пів дня знайшов проблему. Всі інші просто скидали помилки, які майже відразу вискакували знову. Виявилося, що закоротив датчик регулятора тиску масла в маслонасосі. Відповідно згорів запобіжник, який живив цілий блок бортового компа з купою датчиків. Треба придбати той датчик, але може бути, що він разом з маслонасосом іде. Даремно купив дорогущий датчик витрати повітря і постійно мив ті ваноси. Тепер машина - ракета. І бензину має смоктати меньше.

Ще одна проблема була - світилася несправність безпеки. дуже надоїдлива сигналізація - замість цифр швидкості світиться яскраво червоний вагітний мужик. Виявив відсутність наявності надувної подушки справа в даху. Хтось поставив обманку (опір на 1,5 ома), який окислився іне контачив.Припаяв його до дротів - помилка зникла. Купив подушку за 100 долярів. Залишилося ще запхати її на місце.

Всіх з прийдешнім Великоднем! Смачної паски з яєчком!

Поділитися повідомленням

@sun, та жигулик і так стоїть під хатою, практично не рухаючись. Намагаюся довести до пуття ту міню, яка повна загадок.  :multi:  

Поділитися повідомленням

яка повна загадок
в мене мопед теж загадошний як постоїть у гаражі бильше тижня, то фіг заведеш. Що не роблю ефект нульовий. Одного разу реально 3 годтни маслал і так кинув, пішов додому. А якщо постійно їздити то все норм. Нещодавно тільки винайшов лайфхак щоб його заводити, називається "зі шприця". Заливаю 2к щприць бензи у циліндр, він тоді пичинає хватати. Заливаю ще 2к, заводиться на сек15 і глохне. Заливаю ще 2к, він вже довше гирчить. Так з 4-5 все стабілізується і він з пол оборота взлітвє. Що воно таке?-мабуть компресія кітайська))

Поділитися повідомленням

Що воно таке?-мабуть компресія кітайська))
Замість бензину треба масла закапати. У мене так було з жигулем, коли пів року постоїть. Коли комусь заводив мотор, який не давався, також починав із 5мл масла в кожен циліндр. Після капіталок обов'язково змащував стінки циліндрів маслом.

Поділитися повідомленням

@VETERAN,ні, пробував, масло не варіант.  Компресія буде така що кік зламати можно і стартером не крутиться двіг. 

Масло заливаю коли ставлю на зиму у гараж, до весни воно майже все стече в картер і норм заводиться. Але не завжди))

Поділитися повідомленням

масло не варіант
Значить бензонасос. не помпує. А може бензин спиртовий, а спирт мєсні вилакали?  :multi:

Поділитися повідомленням

Мій теперішній автопарк. Міні - 190 тисяч км, а Срібляник проїхав більше 220 тисяч після свого останнього капремонту у 2012 році.

14-06-2025-1.jpg

Поділитися повідомленням

жигулік якось по цікавіше виглядає. А це точно міні?, крупновате якесь))

Поділитися повідомленням

А це точно міні?
Міні Кантрімен R60 - селюк по нашому. Я в ньому віз вхідні металеві дварі, разом з одвірком. Продавці магазину були в шоці, як я запхав то в середину і закрив багажник.  :multi: Зі мною в машині ще дочка їхала.

Поділитися повідомленням

Трошки про гараж... Всю епопею не буду описувати - дойшов уже до вентиляції підвалу. Придумав таку штуку - дві випуклі поверхні роблять звуження у місці виходу вентиляційної труби і там вітер повинен створювати розрідження і смоктати повітря з підвалу. Це щось типу пульверизатора.

SAM-1582.jpg

Вітру не було і тому не перевірив. Але пішов сильний дощ - хоч побачу, чи не протікає.

Була ще одна проблема - як пройти через бетонне перекриття так, щоб не протікало. Зварив таку штуковину.

SAM-1577.jpg

Рясний дощик перевірить і це.

Поділитися повідомленням

Накупив трохи всякого для Міні фільтри, масло БМВ 5W30 і масляний насос.

Розковиряв знизу - зняв захист і картер. Проявилася причина несправності - коли прикручували картер, перетиснули дріт від клапана маслонасоса - от і коротнуло.

Поміняти не вийшло - скрутив звізданутого ключа - піду за новим і дорогим - професійним. Німці так закрутили, що не зрушиш ті болти. 

SAM-1604.jpg

SAM-1605.jpg

SAM-1606.jpg

Поділитися повідомленням

Будь ласка, увійдіть для коментування

Ви зможете залишити коментар після входу

Увійти зараз