VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 5 квітня 2012 Для досить точного торцування поршня можна використати таку технологію. На дно нанести сітку подряпин однакової глибини (по можливості). Після того - зашліфовується поверхня на грубій шкурці до зникнення подряпин. При необхідності - повторити. Таким способом досягається рівномірність зняття матеріалу з усієї поверхні. Зміну розміру вимірюють мікрометром, або гарним штангенциркулем з чотирьох сторін. В кінці - бажано добре відшліфувати і відполірувати поверхню. Бажано повторити зваження поршнів (під болт шатуна підставити опору, щоб важити тільки поршневу частину). Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
_ALEX_ 1 Скарга Опубліковано: 5 квітня 2012 Можна, но я думаю выборка в поршне будет мешать сильно Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
nazgul 40 Скарга Опубліковано: 5 квітня 2012 _ALEX_, у меня оршня норм, думаю что дело в шатунах.... Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
_ALEX_ 1 Скарга Опубліковано: 5 квітня 2012 Сняли бошку, перевернул и все трое закурили при том что курящих нас было двое... Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
vsmpo13 1 Скарга Опубліковано: 5 квітня 2012 если не секрет где куплены поршни и шатуны, может стоит сделать замену поршней местами что бы выйти на нормальный ход где что есть погрешность в + а может где то в - может как то так только прошу не смеяться Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Бакс 256 Скарга Опубліковано: 5 квітня 2012 (змінено) _ALEX_, предлагаю найти того, кто собирал и вломить ему "той, что с волосами" Реально от криворукости такая проблема. Поршень один некондиционный по ходу, но блин сборщик должен был все проверить vsmpo13, лучше молчи Змінено 5 квітня 2012 користувачем Дмитрий $ Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
_ALEX_ 1 Скарга Опубліковано: 5 квітня 2012 Поршня заказывались и ехали по почте х.з. откуда а шатунчики родные Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
nazgul 40 Скарга Опубліковано: 5 квітня 2012 Дмитрий $, так а что проверять то =)))) если запчасти походу кривые такие =))))) я не провенрял например недоход у себя =)))) хотя непонятно как двиг крутился вручную?????, это я всегда проверяю =)) меряй поршня, сделай фото поршней =) Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Бакс 256 Скарга Опубліковано: 5 квітня 2012 так а что проверять то =)))) Ты сам ответил далее на свой вопрос Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
nazgul 40 Скарга Опубліковано: 5 квітня 2012 Дмитрий $, просто в моем понимании проверка это поставитть стрелочный индикатор и промерять недоход или переход =)) Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Бакс 256 Скарга Опубліковано: 5 квітня 2012 nazgul, проверка бывает разная Если б я собирал какой то нестандарт, то проверял бы индикатором, благо у мя все это есть, а вот в случае конфигурации этого мотора просто прокрутил бы. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 5 квітня 2012 Я щось не зрозумів - це що, поршень більше, ніж на міліметр вилазить з циліндра? А яка ж тоді компресія? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
nazgul 40 Скарга Опубліковано: 5 квітня 2012 VETERAN, получается что так, тольконе компрессия, а степень сжатия. ну походу она будет как минимум разной, двигатель ни о чем получился =))) надо все перемерять и сделать как положено Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
_ALEX_ 1 Скарга Опубліковано: 5 квітня 2012 Компресию не меряли Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 5 квітня 2012 А як ви його крутили, коли регулювали клапани і запалення? Чи проявилось тільки на високих обертах? Може там десь люфти великі і поршень залітає так далеко по інерції. Автора - в студію! Хто це все рахував і втілював у дійсність? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
_ALEX_ 1 Скарга Опубліковано: 5 квітня 2012 ут Крутили и при регулировке, крутилось хрєново но крутилось Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 5 квітня 2012 Якщо і решта поршнів вилазять так далеко - дві прокладки і в бій, тобто на гонки. Може і не видавить прокладки. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
_ALEX_ 1 Скарга Опубліковано: 5 квітня 2012 Вылазит только один, в том то и прикол! Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Gray 1 Скарга Опубліковано: 5 квітня 2012 Вскрывай и не парся-гонка пролетает Две прокладки ставят например под 76 бенз.Но при этом ход поршней одинаковый же должен быть ПО ЛЮБОМУ! (не твой случай) Думаю штангелем уже можно будет увидеть разброс высоты поршня Если он есть , то может отторцевать его до нормального размера? Остальные тоже надо перемерять Или еще вариант: могли тебе головку неравномерно фрезеровать- (может в пятницу под пиво делали?)) Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
golden88 662 Скарга Опубліковано: 5 квітня 2012 могли тебе головку неравномерно фрезеровать головка не при чем, поршень вылазит с блока. Это блок могли криво шлифануть. _ALEX_,а не проще шатун усадить на 0,5 мм? Я както ради интереса садил - идет как дети в школу. Главное не пересадить) Ато я увлекся и 7 мм пролетел)))) Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
nazgul 40 Скарга Опубліковано: 5 квітня 2012 golden88, горелкой разогревал =))?только один вопрос остается как усадить все 4 один в один =)) Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Kitau4eg 1 Скарга Опубліковано: 5 квітня 2012 (змінено) грешу на кривой поршень не думаю что блок криво шлифанули... на сколько поршень вылазит в вмт? че нельзя было сразу все взвесить замерять и проверить? построили вы ппц :-D вскрывайте и меряйте колено шатуны и поршни. нафиг 2 прокладки- скупой плотит 2жды... Змінено 5 квітня 2012 користувачем Kitau4eg Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Dim0N 25 Скарга Опубліковано: 5 квітня 2012 Во всей этой истории резко удивляет качество проверки деталей перед сборкой, сама сборка и совсем удивительно как смогли сделать регулировки распредвала и клапанов - должно было ещё раньше упираться и клинить. Из этих моментов напрашивается вывод - СПЕШКА и полное отсутствие контроля. Гонка в пролёте. Торопиться нужно неспеша. Наука на будущее. А по сути вопроса - разбирать, перемерять, выбраковывать детали. Делать выводы. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 5 квітня 2012 как усадить все 4 один в один Поставити на пресі упор і давити всі шатуни до цього упору. А зараз ще можна вивести поршень у ВМТ і довгим напильником спиляти виступаючу частину поршня до рівня блока. Тільки на блок покласти два тоненькі шпателі, щоб поверхню не попиляти. Думаю за кілька годин це можна акуратно зробити. Щілину між поршнем і циліндром заповнити солідолом, щоб опилки не лізли в циліндр. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Интервент 1,219 Скарга Опубліковано: 5 квітня 2012 Если поршень достал до головы, значит он как минимум на 1 миллиметр выше, чем должен был быть. Можно конечно убрать этот миллиметр на наждачке. Вынуть поршень, положить лист наждачки на ровную поверхность, и равномерно круговыми движениями шлифовать днище поршня. Но на это уйдет пол-дня, как минимум. Другой вариант - выпрессовывать палец и торцевать поршень в станке. Но, как правило, при выпрессовке поршень повреждается. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах