Перейти до публікації
ajm

Интересные авто

Рекомендовані повідомлення

Як розвиток теми:

Посилання

<iframe src="//www.youtube.com/embed/yA8jPjjPwkk" allowfullscreen="" frameborder="0" height="315" width="560"></iframe>

Поділитися повідомленням

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
Zhelezovski, А зачем их столько делать? Их потом на модели какие то ставят?

Поділитися повідомленням

Zhelezovski, А зачем их столько делать? Их потом на модели какие то ставят?

Так, моделювання це ціла індустрія. Робляtь не лише ДВС а навіть діючі масштабні копії турбореактивних двигунів.

Поділитися повідомленням

Отож продовжуємо катрусін кінозал.

Я завжди нерівно дихав в бік хотродів. З одного боку - вкрай нераціональні конструкції, з іншого - та це ж чисте мистецтво відображене в металі та ще й небо коптить.

Є одна з різновидностей хотродів - "фольксроди". Себто ммм... конструкції, які зроблено на базі класичних Фольксвагенівських авто. Найчастіше - "Жуків" або легендарних Т1. Тисячі їх і різноманітністю вони не відрізняються. Тим не менш, перлини також є.

Один з них, котрого я вважаю одним із самих симпатичних фольксродів, KDF Mangler:

Зображення

Автор цього творіння - Дрю (Ендрю) Странк, США, Цинцинатті, Огайо. Захоплення хотродами спадкове - ними займається і його батько. Їх бізнес - Dropped Axle Productions Посилання

Багато робіт Ендрю можна бачити в його фотоальбомах на Фотобакеті - Посилання

Фото вище я взяв із його репортажа Спідхантерам, хто бажає, може почитати сам - Посилання

Я ж кину пару слів про конструкцію тарантаса, так як слідкував за проектом з самого початку.

Рама і підвіска. Конструкцію можна бачити на фото:

Зображення

Передня балка з якогось допотопного форда, пружний елемент підвіски - поперечна ресора. Балка підвішана на поздовжніх важелях. Задня підвіска - незалежна, торсіонна. Щось на зразок зхрещеної задньої і передньої підвісок банального ЗАЗ 968. :)

Гальма барабанні, зато які!

Зображення

Двигунів автор перепробував кілька - як рідний жуковий, так і кілька інших різновидностей. В кінці кінців зупнився на досить цікавому агрегаті від Chevrolet Corvair (Посилання). Те ще збочення - опозитна шістка з повітряним охолодженням:

Зображення

Зверніть увагу на привід вентилятора. :)

Конкрентно цей двигун ще й апгрейдили/тюнили для використання в якомусь баггі.

Модуль запалення - блотний Меллорі (Посилання). Його можна помітити на фотках інтер'єру, червона така байда за спиною пасажира.

Загалом трансмісія до болі нагадує той же "Запорожець" на стероїдах.

Зображення

Увага до деталей і якість виконання робляtь честь автору проекту. Я, наприклад, розглядав в деталях його роботи не одну годину. Можете і ви порозглядати та натхнення набиратися. Альбом "Манглера" на фотобакеті - Посилання

P.S. Вільний переклад слова "Mangler" - "костолом". Абревіатура KDF - "Kraft durch Freude"="Сила через радість".

P.P.S. Автомобіль Chevrolet Corvair Monza Spyder (Посилання) - перший серійний турбований автомобіль.

Поділитися повідомленням

Що спільного між цим:

Зображення

... і цим:

Зображення

...і для чого в невеличкий Порш напхали стільки чемоданів?

Зображення

У чувака була Porsche 911 targa. І він страждав різноманітними комплексами, судячи з усього.

Деякі власники в таких випадках робляtь так:

Зображення

Але наш герой не шукає легкого шляху.

В нього вийшло ось так:

Зображення

Зображення

Я не буду перекидати усі фотки з оригінальної статті сюди, подивіться самі - Посилання

Донорський двигун був добряче підмачулений відомою конторою, яка спеціалізується на доводці подібних движків - Посилання. Слід відзначити, що оригінальна трансмісія була перевернута задом на перед. Двигун фактично лежить на корбці.

Поділитися повідомленням

Zhelezovski, ЖИРНАЯ тачамба, пусть и не с рассово правильным мотором, а я сначала глядя на чемоданы думал мотор перенесли вперед:bm:

Поділитися повідомленням

Cadillac Seville

Зображення

Обычный кадди, но с интересным движком - можно проехать до 50 миль практически без охлаждающей жидкости. Включается защитный режим работы двигателя, и меняется порядок зажигания в цилиндрах - часть работает как обычно, часть - на продувку.

Часть цилиндров также может отключаться для экономии топлива (движок 8-цилиндровый).

Поділитися повідомленням

что бы свечи поменять надо двигатель снимать

В некоторых современных авто с завода так :)

Поділитися повідомленням

Несколько газелей:

Зображення

Зображення

Зображення

Последняя - серийный тягач ГАЗ 2409, про остальные информации практически нет.

Поділитися повідомленням

ajm, на Черниговском автобусном заводе была модификация 3 осной газели типа "дельфин" это маршрутка такая. Всего их выпустили 2 штуки, как прототипы, и они и сейчас у нас по городу ездят, возят пассажиров

Поділитися повідомленням

Всего их выпустили 2 штуки

интересно было бы глянуть, фотки нет?

Поділитися повідомленням

ajm, нашел

Зображення

кстати, в этой газели третья ось это ленивец (ось подъемная), обитает эта газелька в России

Зображення

Поділитися повідомленням

Дмитрий $, спасибо!

Похожа на фолькс-сити, фотки которого bos с месяц назад выкладывал

Поділитися повідомленням

У нас в городе много газелек как дельфин, только на одно окно короче и на одну ось меньше. Называют их пингвинами:)

Зображення

А по поводу фолькса сити: газелька на удивление гармоничней и красивше выглядит!

Поділитися повідомленням

У нас в городе много газелек как дельфин, только на одно окно короче и на одну ось меньше. Называют их пингвинами

не, у нас это дельфин, помимо Чернигова их еще под Борисполем делают. По городу еще Юбилейный ездит, с надписью "наш 2000-й"

Зображення

а трехоска называется Дельфин-макси, еще по городу ездит прототип, дельфин с дизелем Андориа

Поділитися повідомленням

А у меня просто ГАЗель бизнес тентованая, вот уже начал подзадумываться, может тоже третью ось подкинуть для тюнинха:multi::multi::multi::multi:

Поділитися повідомленням

Дмитрий $, ну я чисто со слов маршрутчика говорил:) ну я в принципе и считай был уверен что это не "хендс мэйд":) тем более что не один и даже не один десяток таких видел:) а вот про фолькс сити сложилось впечатление, что самоделка:):):)

Поділитися повідомленням

Дмитрий $, Был недавно у вас в Чернигове,видел ету Газель...Я аж удивился если честно)))

Поділитися повідомленням

не, у нас это дельфин, помимо Чернигова их еще под Борисполем делают.

Под борисполем уже нечего не делают точнее село Пролиски,там завод пережодит на производство авто в корне другой спицыфики с 05.2012 года.

До этого времини производили там ,в Черниго ,и немного в Ильечевске.

Поділитися повідомленням

Будь ласка, увійдіть для коментування

Ви зможете залишити коментар після входу

Увійти зараз