bober 29 4 Скарга Опубліковано: 18 січня 2011 Zir, ты прав на все 100-тен бысто испортит масло Вобще-то все эти схемы были опробованы в Советских АТП-и подогрев масла,ОЖ,подача пара в сист. охлаждения,подача горячего воздуха под поддон,итд. И все они были или дороги,или вредны,или не эфективны. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Alexhunter 1 Скарга Опубліковано: 18 січня 2011 подача горячего воздуха под поддон,итд. Не знаю. Мой дед проработал на КРАЗе, на воде, грели в гаражах именнго так. Это лучше чем держать прогревщика- такое было на автобусных АТП, в частности на Икарусах. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
bober 29 4 Скарга Опубліковано: 18 січня 2011 Я пожалуй повторю фразу,несущую основную смысловую нагрузку все они были или дороги,или вредны,или не эфективны. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Kronos 1 Скарга Опубліковано: 18 січня 2011 Я пожалуй повторю фразу,несущую основную смысловую нагрузку ....смысловой нагрузки не вижу,смысл в том, что толкового можеш предложить,основываясь на опыте а не на слухах. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
WAZ 300 Скарга Опубліковано: 18 січня 2011 WAZ, ага - і я там не був, підігрівач не брав і не міряв під сідушкою. Погодився б, що у мене шизофренія, але лежить візитка - на ній адреса: м. Львів, вул Шевченка... Может он представитель вебасто во львове? но никак не может быть завод по изготовлению вебасто во львове))) Во львове хыба шо печки до зазу могут делать Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Alexhunter 1 Скарга Опубліковано: 18 січня 2011 Ребята, давайте по существу. Выдержит ли насос от стиралки? По идее температура одинаковая, сретоже практически. Какой тен ставить и где ого взять, опять же терморерулятор? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Delfdima 1 Скарга Опубліковано: 18 січня 2011 почему сразу от стиралки, можно же газелевскую Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
bober 29 4 Скарга Опубліковано: 18 січня 2011 смысловой нагрузки не вижуЕсли ты чего-либо не можеш увидеть,это еще не значит,что его нет что толкового можеш предложить,основываясь на опыте а не на слухах Не предлагаю,потому что нет нормальных (т.е.надежных и недорогих) нет Да и проблемы я вобщем-то не вижу-все исправные машины нормально заводятся при наших (не таких и больших) морозах. Другое дело,что хочется садиться в комфортабельное прогретое авто - то она тоже легко решаема.Правда,для ее решения необходимы денежки-чтоб купить это комфортабельное авто и теплый гараж. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 18 січня 2011 WAZ, не можна так впевнено говорити про те, чого не знаєш. Це був один із заводів Вебасто. Чому був? Вебасто виходить з України. Напевно злякались небувалих економічних зрушень нового уряду - не витримають вони конкуренції з нами. Ще злякався завод Порше - у нас робили електропроводку для них. А ще у Львові валяється повний комплект електроніки для космодрому в Росії - ті замовили, а заплатити відмовились - напевно друзям і братам не прийнято платити. Багато що у нас є - тільки не дають працювати. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Dim0N 25 Скарга Опубліковано: 18 січня 2011 А ще у Львові валяється повний комплект електроніки для космодрому Во, блин, я в своё время искал Может свой космодром замутим? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 18 січня 2011 Dim0N, а грошей вистарчить? У росіян не вистарчило. Правда їм і на крейсер не вистарчило. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Dim0N 25 Скарга Опубліковано: 18 січня 2011 VETERAN, если все одноклубники заначку скинут в кучу - думаю осилим. Будет свой космодромчеГ А если в тему - на исправном авто до -20 никаких подогревов не нужно. По мере прогрева мотора и салон прогревается. Кто любит комфорт - ставит чехлы сидух с подогревом или встраивает его в сидухи. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 18 січня 2011 Dim0N, ну народ хоче спробувати - нехай дерзають. Я також такий був - все пробував. Тепер знаю, що з цього нічого не вийде, але молодим не мішаю. Мій тато був науковець і завжди повторював слова якогось відомого вченого - всі розумні і навчені знають, що цього зробити не можна. Але завжди знаходиться один дурень, який цього не знає - він і робить відкриття. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Вовчик 1 Скарга Опубліковано: 18 січня 2011 Dim0N, я не погоджуюсь що підігрів -це даремна ідея. Чим швидше прогріється авто, тим краще від цього буде двигуну. Це незаперечно, навіть якщо на дворі 0 градусів. В той же час, якщо хтось сяде і з головою зробить пристрій підігріву, це буде дуже окейно. З іншого боку я не підтримую пристрої обігріву салону - ну коли їх включать завчасно там.. ну тіпа Вебасто. Я думаю це дуже велике навантаження на акум. і т. д. А от водичку трохі підігріти в системі -це гуд. Кожна хвилина холодної роботи двигуна - це погано.. Отже нехай люди поміркують, а раптом хтось побудує! Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Dim0N 25 Скарга Опубліковано: 18 січня 2011 Вовчик, я не утверждал что эта идея даром. Но считаю что затраченные усилия, средства и время на реализацию подобного - того не стоят. Приводил простое решение в виде электроплитки под поддон. В принципе можно и в кравчучку инжектор всунуть, но оно того не стоит. Правильно VETERAN писал, что молодёжи интересно ковыряться, может что путнее в других вопросах наковыряют. Полезно в плане технического саморазвития. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Alexhunter 1 Скарга Опубліковано: 18 січня 2011 электроплитки под поддон Слишком пожароопасно т.к. открытый огонь. То что завести машину при -20-30гр. не проблема это понятно. Тут дело в другом- перерасход топлива при прогреве, ну и конечно хочется сесть в тёплую машину. У меня стоят чехлы с подоргевов, ну и как это сказывается на скорости прогрева? Только нагрузка на двигатель через гену увеличивается. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
cqe 1 Скарга Опубліковано: 18 січня 2011 вариант следующий,заказываем токарю круглую болванку по диаметру отверстия куда вставляются пробки блока также в этой болванке в лицевой стороне делаем два отверстия чтобы можно было продеть плотно выхода с кипятильника (который в крушжку опускаем)вынемаем заглушку с блока инсталим туда это чудо ставим помпу газелевскую в разрез патрубка на печку запитываем кипятильник от 220 а помпу через преобразователь и радуемся можно и термо датчик задействовать на отключения сего изобретения, получаем подогрев почти как в заводском исполнении Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 18 січня 2011 Та пораxyйте, що ви хочете гріти - кілограмів 70-100 металу і трохи водички. Та поки ви то нагрієте від мережі на 10 градусів, я заведусь, прогріюсь і закрию гараж. А може ще і через все місто проїду. Електрика он також буде дорога. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Alexhunter 1 Скарга Опубліковано: 19 січня 2011 Я буду греть на работе, поэтому платить будет кто то другой. Время не поджимает, могу греть хоть всю ночь. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Delfdima 1 Скарга Опубліковано: 19 січня 2011 (змінено) Зачем чтото придумывать если уже придумали просто , надежно, эфективно, детали какбы доступные Змінено 1 жовтня 2012 користувачем vet Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Voodoo Child 9 Скарга Опубліковано: 19 січня 2011 Есть вот такой аналог вебасто, говорят раза в три дешевле: http://www.autoterm.ru/engineheater.html" rel="external">Посилання Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Iari 97 Скарга Опубліковано: 19 січня 2011 "Украина не Роисся" (с) ИМХО не в Сибири живем, и при таких зимах как у нас сейчас и исправной "копейке" максимум что ей надо это электровентилятор радиатора... исправный двигатель греется от силы минут 5 до температуры когда уже можно ехать. насчет износа - если лить "зимнее" масло и использовать нормальные фильтры с нормальными клапанами, то повышенный износ буквально первые полминуты прогрева, позже он практически не отличается от обычного "холодного" двигателя весной или осенью. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Вовчик 1 Скарга Опубліковано: 19 січня 2011 Мужики, давайте підіб'ємо підсумки: По-перше. Сама ідея підігріву заслуговує на увагу. Підігріву води, а не салону! По-друге: однозначно, якщо ми будемо міркувати в сторону кіпятильників чи ще чогось, ще тупік! Електроплитка під картером, це маразм, у нас немає таких морозів, щоб так ризикувати своїм життям! (Вдумайтесь в цю фразу). Єдине правильне рішення буде, це максимально точно скопіювати вже готові пристрої підігріву попереднього. Максимально точно! Якщо затрати виправдовуються, то ... Схему в студію.. Все інше, тіпа "всунути щуп в картер", це брєдятіна чистої води.. Але, знову ж таки, сам ідея і необхідність, незаперечна, як на мене.. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
ASDb 1 Скарга Опубліковано: 19 січня 2011 Самый простой способ, если есть электрофицицированный гараж. Установить электро-тепловентилятор, чтобы он дул вверх и в таком месте, чтобы когда въезжжаешь в гараж, он оказался под двигателем. Подключаешь его через суточное реле, чтобы он запускался за полчаса до твоего прихода,или по желанию раньше. Тогда тепло будет удерживаться в подкапотном пространстве и греть двигатель, масло, и тосол. конечно желательно утеплить капот и одеть намордник на радиаторную решотку. Но с другой стороны, если машина стоит в гараже, то в наших климатических условиях это всё излишество. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
19vitalik76 8 Скарга Опубліковано: 19 січня 2011 Зачем чтото придумывать если уже придумали Посилання просто , надежно, эфективно, детали какбы доступные+100% У нас в Украине никто не встречал такую фитчу в продаже? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах