ig3757 1 Скарга Опубліковано: 19 січня 2011 2 месяца назад сделал капремонт своего 2101 мотора.Поршневая группа 2108 76.0. Мастер объяснил, что эти поршни немного ниже, потому их на токарном станке подрезать нужно совсем немного. Стандартный поршень 79 нужно подрезать больше, потому система становится ненадежной. А зачем торцевать всю юбку? (конечно проще- зарядил в патрон и всё). Аккуратно делаем выборки на точиле только в районе прохода балансиров (стандартный копеечный поршень), делаем развесовку, длина юбки фактически та же, какая же ненадёжность? (пробег под 40.000км.-тому подтверждение). Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 19 січня 2011 На укорочених шатунах поршень вилітає вниз із циліндра. У мене поршні 08 виходять десь на 15мм. Чим більше буде виходити - тим більша імовірність перекосу і закусування поршня при початку його руху вверх. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Жэка-шабашник 2 Скарга Опубліковано: 19 січня 2011 VETERAN, зверху теж немного вылизае))) Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 19 січня 2011 У мене на 0,1-0,2мм втоплені поршні. Поршень десь на одну десяту коливається. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
golden88 662 Скарга Опубліковано: 22 жовтня 2011 А ктото делал сам усаженые шатуны? Как часто они лопают в месте усадки? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
4ydo 3 Скарга Опубліковано: 22 жовтня 2011 (змінено) у меня усаженные под пресом, уже 120 тыс у меня наездили..все ок Змінено 22 жовтня 2011 користувачем 4ydo Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
golden88 662 Скарга Опубліковано: 22 жовтня 2011 4ydo,поршня 2108 или 06? Садил сам? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
4ydo 3 Скарга Опубліковано: 22 жовтня 2011 golden88, 08, нет, садил дедушка на заводе пысы особенно улыбает надпись на коробке "for tuning" Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
golden88 662 Скарга Опубліковано: 22 жовтня 2011 4ydo,ага, я тоже заметил) А разве есть поршня 08 с диаметром 79? Почему были взяты именно 08, а не 21011/05? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
4ydo 3 Скарга Опубліковано: 22 жовтня 2011 golden88, всё есть, это для 1.3 точеных в 79+))))))) намного легче, выборка компенсирует увеличение сж, меньшая длинна юбки Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Хтось 9 Скарга Опубліковано: 1 листопада 2011 всё есть, это для 1.3 точеных в 79+))))))) намного легче, выборка компенсирует увеличение сж, меньшая длинна юбки виникли питання бо ніколи не зтикався: 08поршні на 79.0 є? При їх установці 08 на колінвал 21213 за противаги не ципляють? при повороті коліна шатун за юбку поршня 08 не ципляє? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Хтось 9 Скарга Опубліковано: 7 листопада 2011 догнав шо за поршні 08 на 79 це 2105у - Посилання Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
4ydo 3 Скарга Опубліковано: 8 листопада 2011 Хтось, у меня чистые поршня с геометрией 08 диамтра 79.8 СТК, не автрамат Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Жэка-шабашник 2 Скарга Опубліковано: 14 листопада 2011 4ydo,у 08 поршневой вынос пальца меньше, на класических лучше было бы Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
pavlolvov1 1 Скарга Опубліковано: 4 грудня 2011 підскажіть -на луганські 129мм шатуни +08 поршня 76 розмірів який палець потрібно простий чи плаваючий?чи є в поршні стопора для пальця? і куди той палець запресовується в поршень чи шатун?вибачайте якщо щось нетак написав я в моторах недуже!!! Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
pavlolvov1 1 Скарга Опубліковано: 4 грудня 2011 А зачем торцевать всю юбку? (конечно проще- зарядил в патрон и всё). Аккуратно делаем выборки на точиле только в районе прохода балансиров (стандартный копеечный поршень), делаем развесовку, длина юбки фактически та же, какая же ненадёжность? (пробег под 40.000км.-тому подтверждение). а если облегчать 2103 кв при етом немного сфрезеровать балансир чтоб поршень недоставал !такое возможно???а потом сбалансировать кв??? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
USSRMoto 170 Скарга Опубліковано: 13 грудня 2011 Цитата:Сообщение от Arvid Ты хочеш сказать, что радиус шага коленвала равен 33мм у 2101 и 40 у 2106??? именно радиус 2101 - 33 мм, 2103 и 21213 - 40 мм; соответственно ход поршня равен двум радиусам (диаметру) кривошипа 66 мм и 80 мм соответственно. PS не забудь про компенсацию степени сжатия, проточив поршни, потому как без этого двиг будет сильнее греться и ездить сможешь нормально только на хорошем бензине не ниже 95... Скажите кто небуть... получаеться при установке укороченых шатунов и колена 213го надо еще что то поршням делать, что б машина не грелась и небыло детонации? Исходные данные у меня блок 011 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 13 грудня 2011 Я ставив поршні 2108 з виточками під клапана - тому фрезерував голову на 1,5мм - щоб підняти степінь стиску до 10,5. Тепер заправляюсь 95-тим (для розігріву зимою) і газом. Компресія 16. Коліно 21213, шатуни 129 (стиснуті), поршні 76,8мм (підрізати не прийшлось). Детонації ще не було і тягне гарно, навіть на газі. Класно заводиться на морозі - з першого ж ходу поршня. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
pavlolvov1 1 Скарга Опубліковано: 13 грудня 2011 (змінено) Я ставив поршні 2108 з виточками під клапана - тому фрезерував голову на 1,5мм - щоб підняти степінь стиску до 10,5. Тепер заправляюсь 95-тим (для розігріву зимою) і газом. Компресія 16. Коліно 21213, шатуни 129 (стиснуті), поршні 76,8мм (підрізати не прийшлось). Детонації ще не було і тягне гарно, навіть на газі. Класно заводиться на морозі - з першого ж ходу поршня. а поршня чиї брали автрамат чи кострома!СЖ стантарт вроді 8.5 а ви зробили 10.5 ???незабагато???я просто для себе поки блок на шліфовці неможу опреділитись яку СЖ робити собі !!!радять 9.5-9.8 що скажете??? в мене кострома теж з виточками а рідні плоскі були і компресія на них була 11 !тому я думаю треба пролити поршня і головку +прокладка і порахувати ! Змінено 13 грудня 2011 користувачем pavlolvov1 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
VETERAN 1,318 Скарга Опубліковано: 13 грудня 2011 Я вже не пам'ятаю які там поршні і кільця - деталі в бортовику. Їде нормально - значить все нормально. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
MexaNik01 1 Скарга Опубліковано: 10 червня 2012 подскажите пожалуйста, а где можно купить шатуны укороченные на украине и примерно сколь стоят они? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
tatar 1 Скарга Опубліковано: 28 червня 2012 подскажите пожалуйста, а где можно купить шатуны укороченные на украине и примерно сколь стоят они? Посилання Посилання Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Roys 1 Скарга Опубліковано: 28 червня 2012 У Жени Травникова сегодня появился весьма интерестный обзор конструкции по этим шатунам. Теория ДВС Шатуны 129 мм на ВАЗ Классика (Луганск) <object style="height: 390px; width: 640px"><param name="movie" value="https://www.youtube.com/watch?v=aXXLncFSMqY?version=3&feature=player_detailpage"><param name="allowFullScreen" value="true"><param name="allowScriptAccess" value="always"><embed src="https://www.youtube.com/watch?v=aXXLncFSMqY?version=3&feature=player_detailpage" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="640" height="360"></object> Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Славик129 0 Скарга Опубліковано: 24 травня 2018 Где купить эти шатуны??? Хотелось бы новые. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Djely 44 Скарга Опубліковано: 24 травня 2018 Они иногда всплывают в продаже с рук, я встречал на олх и на драйве, но цены за них хотят конские и не факт что эти шатуны удастся использовать по назначению - в основном продается то что продать не могут ввиду деффектов. Завод который их производил давно закрыт. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах