Перейти до публікації
volnovaxa

Проблемы с запуском двигателя

Рекомендовані повідомлення

свечи "BRISK" - 35 грн. компл.

после ремонта двигателя поставлю что нибудь посерьёзней,а сейчас нет смысла.

Поділитися повідомленням

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Проблеми з запуском такі ж. Тому зупинився на наступних двох причинах:

(Більше авжеж схиляюсь до причини №1, а причина №2, для профілактики)

1)

...Зараз їсть в місті до 8, а по трасі до 7...

Ты задушил карб, вот он и не даёт нормального питания движку !!!! На зиму наоборот рекомендуют поднять обороты ХХ регулировкой карба. Из-за холодной погоды ухудшается испаряемость бензина и усложняется режим работы движка, поэтому ему нужно больше бензина в цилиндры и больше обогащённая смесь. Здесь большинство и летом таких показателей расхода не имеют !!!

Коли мені останній раз налаштовували карб, він показував мені якийсь прилад з дротиками і невеличким дисплеєм, де показувались обороти двигуна. У мене 820-850. Як я читав тут, що нормально було б від 900, тому цілком ймовірно, що дійсно на запуск авто це впливає. Але якщо припускати, що проблема у цьому, тоді я просто буду довше ключ тримати, нехай потроїть тих 5 секунд, але все рівно заведеться з першого разу. Тому в даному випадку я ні до чого лізти не буду більше. Бо при + 10 (було на днях), завелась без проблем. А якщо нижче +8, то вже такі проблеми.

2)

У меня недавно был случай наподобие этого! Тянули в гараж на тросе. На следующий день перебрал все зажигание, прочистил карб. А оказалось, раньше не заметил что при повороте ключем зажигания при заводке контрольные лампы на приборной панеле загорелиль и тут же потухли, соответственно искра в системе зажигания появлялась на секунду. Так вот. Как оказалось что в контактной группе замка зажигания провод, оплетка перебитая была на розовом проводе и искра уходила на корпус, замотал изолентой и сполтыка сразу завелась. Как я бранил сам себя, но зато карб чистый и все контакты в системе зажигания тоже. У меня БСЗ, СОЛЕКС 21053:multi:

І читаючи це повідомлення, сам також грішив на замок запалювання, тому тут як тільки буду мати ще трохи грошей, куплю новий замок і поміняю його, якраз до контактної групи цього замка подивлюсь, бо руки не доходили. Гірше думаю не зроблю, і не так дорого це буде коштувати.

У мене на одному кільці 3 ключа:

- двері + багажник

- бак

- замок запалювання

І коли я наприклад запускаю авто, воно прогрівається, і тут мені треба деякі речі в багажник покласти, я виймаю ключ із замка запалювання, і авто не глохне. Мені сказали, що так не має бути. В такому випадку або ключ не має вийматись у такому положенні коли авто заведене, або авто має глохнути. Тому це моє перше питання по замку запалювання: Чи дійсно не має вийматись, або авто має глохнути коли ключ вийняти із заведеної машини?

І друге питання: читав тут, що і від Москвича і від Уазів, і прості ВАЗівські замки брали. То який замок хто порадить? Можливо на тижні піду брати, то щоб знав на що орієнтуватись. Треба такий, який ідеально стане на штатне місце. Якщо інші треба переобладнувати, тоді візьму простий на копу.

Змінено користувачем AnDruWa

Поділитися повідомленням

Замок только ВАЗовский, производителя спросишь на месте. Продавцы знают какие детали в данный момент имеют хорошее качество. Последний у меня стоит по мойму Болгарский. Ничего плохого сказать не могу. Езжу с ним года 3-4.

А по поводу:

я виймаю ключ із замка запалювання, і авто не глохне

если вынимаешь не поворачивая, то просто с замка были удалены секретки. Теперь просто скорее всего авто можно завести любым ключем, но заводка от этого зависеть не будет. Так же можно заменить только личинку, а не весь замок.

Если лампочки давления масла и зарядки аккумулятора не тухнут, то зажигание не пропадает и соответственно это не причина.

Поділитися повідомленням

Замок только ВАЗовский, производителя спросишь на месте. Продавцы знают какие детали в данный момент имеют хорошее качество. Последний у меня стоит по мойму Болгарский. Ничего плохого сказать не могу. Езжу с ним года 3-4.

А по поводу:

если вынимаешь не поворачивая, то просто с замка были удалены секретки. Теперь просто скорее всего авто можно завести любым ключем, но заводка от этого зависеть не будет. Так же можно заменить только личинку, а не весь замок.

Если лампочки давления масла и зарядки аккумулятора не тухнут, то зажигание не пропадает и соответственно это не причина.

Зрозумів. Буду щось вирішувати.

А на рахунок того тухнуть лампочки чи ні, можете глянути відео:

Посилання, там видно як я запускаюсь на холодну.

Щойно їздив, то з першого, на жаль, не запустився, хоча тримав десь 5-6 с. ключ поки "троїло", але пустив, то не завелась, а з другого вже нормально.

Поділитися повідомленням

AnDruWa,

Проверь при пуске какое напряжение получает стартер (может стоит выключатель массы на котором падает ток)?

Также желательно подключить дополнительный провод между кузовом и двигателем (сечение не меньше 16 мм2)

Проверить напряжение на зажигании (комутатор/бобина) при работе двигателя. Может подгорели контакты в замке зажигания. Желательно поставить реле зажигания

Поділитися повідомленням

Вимикач маси стоїть дійсно, і до нього я не ліз від коли брав авто, хоча казали замінити цей провід, бо де-не-де "оголений", можливо там заламаний, можливо до кузову торкається, чи те, що він торкається до кузову нічого не дає в "мінус", тобто чи це не погано?. Додатковий провід, мідний, між кузовом і двигуном стоїть (поставив десь місяці 2 тому).

Єдине, що ще перевірю, по першій змозі - дійсно контакти замка запалювання.

Але останнім часом пробував заводитись так: включив масу, насосом кілька разів, потім "газ в пол", і перед самим запуском (останнім обертом ключа), пускаю газ і запускаюсь, то з 4-х разів 2 рази з першого, а інші з 2-го, 3-го.

Ось сьогодні пробував так само газ тримати перед пуском, але не допомогло. Запустився за 1 секунду, і десь 3-5 с. працював двигун, обороти впали і заглох, так було 2 рази, і на третій вже тримались стабільні.

Тому ще як і писав перевірю контактну групу замка запалювання та зміню сам замок, і думаю буду їздити вже так, бо до чого не ліз, все рівно не виходило. Тут або як писали вище: клапан в насосі не тримає (як перевірити я не знаю, але коли робив ремкоплект, то пробував дути в одному і в зворотньому напрямку, то клапан тримав добре, так само і воду пропускав, то тримав клапан, але це як варіант), але все рівно перед пуском я бензин подаю насосом чи газком, тому тут не впевнений, і другий варіант - що карб "задушений", на малі обороти.

Але дякую, я обов`язково як трохи більше буду мати часу, гляну на замок запалювання.

А електрику мені перевіряли і при пуску і коли працював двиг, коли міняли реле-регулятор напруги, тому тут я думаю що все, тьфу-тьфу-тьфу, гуд.

Поділитися повідомленням

Реле міняли не через проблему із запуском, тоді як такої не було, тоді акум сідав швидко, а замок поміняти хочу, бо як писали вище, там щось "мутили" з моїм, тому хочу поставити вже інший, не дивлячись як це вплине на запуск. Але проблему запуску, авжеж буду шукати по мірі діагностики кожної частинки ланцюгу.

Просто багато чого з основного перевіряли вже, і не знати до чого далі дивитись, або грішити на попередню діагностику, можливо щось якраз "не якісно" продіагностували, тому не буду пропускати жодної деталі.

Поділитися повідомленням

Добавлю одно- подкачка бензина,,вручную,, и ПОДАЧА бензина педалью- РАЗНЫЕ вещи!, В первом случае- заполняется топливная магистраль и карбюратор,во втором- подача топлива из поплавковой камеры карбюратора в цилиндры, поэтому жать педаль перед заводкой- БЕЗСМЫСЛЕННО(на холодном двигателе- заливаеш свечи бензом- отсюда ,,троение,, когда заведется),если это(педаль) помогает завестись- значит карб задушен(обедненная смесь- педалью обогащаеш)

Поділитися повідомленням

Ага, дякую, зрозумів. Як видно з останніх спроб нормального запуску, то педаль газу не допомагає заводитись, бо так виходить через раз, хоча тут як варіант, бо хоча б через раз заводиться з першого. І насосом підкачую, виходить заповнюю магістраль + поплавкову камеру, пробую заводитись і все рівно не виходить. Значить і карб не задушений, і не в клапані справа, бо підкачую щоразу (коли стою більше 2-х днів), але все рівно глохне не тримаючи оберти більше 3-5 с.

Поділитися повідомленням

Если так- то дело именно в карбе,- регулировка у хорошего карбюраторщика(но,как сложно такого найти!),- замена карба ,или смирение(может дело УЖЕ в двигле(цилиндрах), повторюсь!- свечи только-бриск...

Поділитися повідомленням

AnDruWa

Если карб Вебер/Озон проверь телескопчик. Его нельзя смазывать и он обязан быть. (хреновые карбюраторщики заменяют его скрепкой, и система холодного запуска не работает)

Зображення

Посилання

Почитай и проверь пусковые зазоры Посилання

Добавлено через 2 минуты

Проверь состояние диафрагмы пускового устройства и все крепления (подтягивать винты и гайки на карбюраторе только на холодном двигателе)

Поділитися повідомленням

Ага, ось як воно називається, телескопчик.

Коли я чистив карб, ну, віддавав майстру, в мене все рівно були проблеми із запуском і через кілька днів я поїхав знову до нього, то він мені якраз поміняв щось, таке маленьке, але назви я не запам`ятав, так це був оцей телескопчик.

І в той самий день якраз мені ще раз перевіряв пускове, казав, що все працює, навіть там було 2-ва майстра і двоє дивились. Тому, або тим майстрам слом бавитись було і казали аби відстав, або дійсно самі все перевіряли нормально. Коли я віддав карб на чистку, і мені його ставили назад на авто, то якраз грались заслонкою, її регулюванням, і тоді запускав на холодну двигун і вони за цим всім дивились. Тому думаю, цим вони і займались.

І, дякую за поради, на цьому ж сайті на який Ви дали посилання, я якраз і шукаю необхідну інфу по ремонту.

Поділитися повідомленням

AnDruWa, А вообще, не бери дурного в голову. Очень многие ВАЗы так запускаются. У меня из множества карбов такой запуск был процентах на 40. Сейчас тоже такой же запуск, но только запускается со второго раза, да и то если на улице минус 5 и ниже. Сделать ничего не получается, по крайней мере я не смог.

Поділитися повідомленням

Ось сьогодні знову зранку їздив, то завів авжеж з першого, але ключ тримав секунд 5, воно 4 рази троїло і завелось.

Тому, в принципі, нехай буде вже і так, якщо так не в одного мене, значить щось в цьому є дійсно.

Головне, що взагалі заводиться, а зранку було -5 десь.

То відразу заїхав купив замок запалювання, Російський Рікардо (78 грн.). Поставив, здається нормально все, і залишив авто на зарядку акума, тому завтра вже ввечері спробую на холодну, і якщо не вийде "нормально", значить мирюсь з цим)

Насос тримає, бо чи стою 1 день чи 3 дні, коли пробую підкачувати, то можливо 1-2 рази туго, а потім легенько, тобто бензин не тікає, значить карб, я так думаю, але чистився, налаштовувався, тому нехай вже так і буде. При + 8 і вище все рівно здається нормально заводиться, тому зиму перечекаю вже так)

Поділитися повідомленням

Ох,пиал я гдето: не берите рикардо(г..- редкое!),заедь купи контакты и положи их в бардачек(у меня на рикардо- контакты ,,поплыли,, через 3дня- там сам пластик- г.., покупай самые дорогие(ну как еще различить?) контакты, ато ети тебя за..,ой извиняюсь(там такие чудеса начнутся!)

Поділитися повідомленням

02universal, Капєц, сьогодні другий день, і вже відчув бадягу.. Завів з разу 8-го.. з них 5 разів тупо стартерт крутить, не те, що не схвачує, а взагалі навіть спроб схватити немає, звуки як блендер.. "джуууууу" і все.. Я афігєл.. раз через три вона схвачувала, і на раз 8-мий завелась.. Тобто 5 разів тупо звуки "джуууууу", а 3 рази так як у мене було раніше, схвачувало і глохло.

Ви кажете контакти купити. Це типу контактну групу? Просто на Ваз 2101, чи казати на сам Замок Рекардо, чи можливо різниці немає?

І буду міняти.. бо це реально не діло..

Ага і ще, на гарячу, як завів перший раз, то зупинявся за поїздку разів 5, і всі 5 нормально запускався. Але не думаю, що так добре буде і потім, тому відразу послухаюсь і поміняю цю групу.

Керувався цим, як міняв замок, і цим же буду коли групу цю контактну міняти: Посилання

Поділитися повідомленням

Контакты на замок 2101- они идентичны,но бери в хорошем магазине(ну хоть в ,,дорогом,,)- очень важно купить качественные(различить сложно),может фото кто скинет?(хороших)- там цвет пластика другой...

Поділитися повідомленням

Знявши старий замок і взявши у руки новий, я замітив деяку відмінність, можливо це і у цьому:

На цьому фото, як видно 2 контакти ніби мідні, так у мене було на старому замку:

Зображення

А на цьому фото всі контакти одного кольору:

Зображення

Правда я не знаю чи у цьому різниця, і ще що скажу, що у мене на новому замку, контакти то одного кольору, але срібного, а не золотистого чи мідного.

Тому, напевне, якщо буде вибір, буду вибирати де дорожча група + можливо де є два мідних контакти.

Хотів авжеж як варіант зняти із старого замка цю групу, але це все рівно було б на деякий час, тому візьму нову, а стару просто буду возити із собою.

Одне, що точно знаю, Рекардо і не порекомендую і контактну групу цього ж виробника брати вже не буду.

Головне, щоб не виявилось, що проблема не в цій групі.. бо буде шкода. Завтра зранку спробую завести і поїду на місце стоянки\ремонту, а якщо не вийде, то з накату заведусь, якраз буду не сам.

Тому ввечері відпишусь поміняв чи ні і на якого виробника, а ще через день відпишусь чи допомогло, бо я думаю, якби там щось погоріло, то авто не заводилось би і на гарячу, а у мене тьфу-тьфу, на гарячу заводилась добре. Можливо просто щось відійшло, але не буду загадувати, завтра зранку буду бачити як заведеться і буду знати, що робити.

Поділитися повідомленням

Ходив у 2 магазини, один з деталями переважно для іномарок, і там показали мені лише одну групу, я взяв її у руки, і щось вона у мене довіри не викликала, я вибачився і пішов далі.

Пішов туди ж де і купував замок (магазин переважно по "нашим" авто), і пояснив, що купував у них 2-3 дня тому, і контактна група тупить на морозі, а я взяв цю групу з собою. Показав йому, а він каже - да, це дєрмова група, такі продаються по 12 грн., можу поміняти тобі на іншу (Така як на другому малюнку який я скидав), вона коштує 25 грн. То я взяв її, а ввечері чи зранку скажу вже, що там і як там з запуском.

На тому нижньому малюнку видно на задньому плані мідну пластину і на ній ніби срібний контакт, як капелька. То це він каже добре, так має бути.

А я взяв у руки дешевшу групу чи та яка була у мене, то там та пластина не мідна, а золотистого кольору, Як і всі контакти + на ній немає такої капельки, там тупо рівна пластина, це напевне і є бадяжна група.

Поки не хочу забігати наперед, але щоб точно знали, що така група як на другому малюнку (з мідною пластиною на якій срібного кольору капелька-контакт) - дорожча у два рази, і як виходить краща.

Поділитися повідомленням

А чего собственно вы прицепились к контактной группе замка. А как контакты трамблера, ВВ провода, катушка и прочее? Если слабо подхватевает, схлипевает, то кроме этого могут быть и они тоже.

Поділитися повідомленням

Воно у мене не те, щоб слабо підхватувало, а воно взагалі не підхвачує, навіть не крутить, а лише звуки як від блендера, дрельки. Сьогодні ось зранку знову їхав, то така ж фігня, перший раз тупо "джууууу", а з другого то вже "джуууу-р-р-р-р" і завелась.

Я причепився напевне тому, що така проблема з`явилась лише після заміни замка запалювання, на наступний день. І більше ні до чого не ліз, щоб міг сам щось наплутати. Котушка, якщо я правильно розумію це поняття, то нова, ставили разом з БСЗ, ВВ провода тільки хочу змінити ще, контакти всі інші, перевіряли. Хоча, не виключаю, що і після перевірки\діагностики щось перегоріло. Тому, буде видно вже далі, що там. І чому, блін, знову ж тільки на холодну.

А ВВ провода міняти самому можна, це без проблем? Бо я боюсь, щоб запалювання не збилось, якщо буду міняти провода, бо майстер казав, обережно щоб там нічого не крутити і пропонував силіконові, я щось почитав і силіконові перехотів.

Але, блін, такий автомобіль, одні капіталовкладення. Тільки одне зробив, інше полетіло. Вкладати стільки скільки він коштує, змісту не бачу, але завжди тягне на щось. Я не кажу, що інші не будуть тягнути, можливо і більше, але поки це в напряг мені)

Поділитися повідомленням

AnDruWa,Провода меняй смело, зажигание ими не собьешь.Только если не знаешь как,снял с1 цилиндра- заменил и т.д Купи провода Тесла, нормальные они. И еще один совет, вечером когда машину поставишь вытяни подсос, а утром ничего не трогая заводи(закроешь доступ холодного воздуха в цилиндры,не будет в них конденсата).

Поділитися повідомленням

А ВВ провода міняти самому можна, це без проблем?

Можно без проблем, там просто снимаются старые фишки и ставяться новые, только главное цилиндры не перепутать, а то задом поедешь при самых веселых розкладах:multi:

А вообще похоже на то, что у тя втягевающее не срабатевает, если стартер крутить, а двиг не проварачеваеться. Это если я правильно понял симптомы. Тогда получаеться таки что то в контактах, если то есть то нету.

Поділитися повідомленням

Будь ласка, увійдіть для коментування

Ви зможете залишити коментар після входу

Увійти зараз